IMG_20181111_103326.jpg

Nimestään huolimatta tämä kakku maistui myös lapsille. Täytteen rakenteesta tuli mielestäni täydellinen, juuri sopivan pehmeä ja moussemainen :)

 

Pohja:

1 pkt (noin 154g) Orea keksejä

50 g voita

 

Täyte:

3 liivatelehteä

2,5 dl vispikermaa

200g Mascarpone juustoa

vajaa 1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

noin 2,5 rkl (jenkkiläistä) viskiä

0,75 dl vahvaa kahvia

 

Päällinen:

1 liivatelehti

3 dl vispikermaa

1 tl vaniljasokeria

1 rkl tomusokeria

50g Mascarpone juustoa

1 rkl vettä

Cacao jauhetta koristeluun

 

Tee ensin pohja: Murskaa keksit vaikka veitsellä leikaten pieneksi ja sekoita sulatetun voin kanssa. Peitä (24 cm) vuoka leivinpaperilla ja kaada muruseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

Tee täyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit löysähköksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto vatkaimen pienimmällä teholla vatkaten. Vatkaa viski joukkoon. Jos haluat alkoholittoman kakun, lämmitä viski kiehuvaksi (vaikka mikrossa). Maistele sopiva viskin määrä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi. Lämmitä kahvi kiehuvaksi, ota pois liedeltä ja sekoita liivatelehdet joukkoon. Jäähdytä seosta ihan hetken verran ja kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan nuolijalla sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään (muutamaksi tunniksi).

Tee päällinen: Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit löysähköksi vaahdoksi. Maista makeus ja lisää tarvittaessa sokeria. Vatkaa tuorejuusto joukkoon pienimmällä teholla. Lämmitä vesi kiehuvaksi. Purista liivatteesta ylimääräinen vesi ja sulata veden joukkoon. Kaada samantein ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon nuolilla koko ajan sekoittaen. Levitä päällinen tasaiseksi kerrokseksi täytteen päällä. Laita jääkaappiin tekeytymään mieluiten yön yli.

Irroita kakku vuoasta ja sihtaa päälle tummaa cacao-jauhetta. Voit tehdä erilaisia koristeita leikkaamalla paperista haluttuja kuvioita kakun päälle ja poistamalla paperit cacao-jauheen lisäämisen jälkeen.