1 pussi omareita

5 dl kermaa

250g mascarponea

4 liivatetta

0,5 dl toffeelikööriä

 

Kuori ja puolita omarkarkit ja laita kattilaan. Lisää kattilaan kerma. Sulata omarkarkit kerman joukkoon pienellä lämmöllä (älä keitä) sekoitellen. Kun namut ovat sulaneet, anna seoksen jäähtyä kunnolla, vaikka seuraavaan päivään. Vatkaa omarkerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon juusto. Lämmitä likööri kiehumispisteeseen ja sulata liotetut liivatteet siihen. Jos et halua yhtään alkoholia kakkuun, voi likööriä keittää hetken aikaa, niin alkoholi haihtuu. Lisää liivateseos täytteeseen. 

Vinkki 1. Tämän täytteen kanssa sopii loistavasti tuoreet mansikat (ja vadelmat)!

Vinkki 2. Pelkkä vaahdotettu omarkermakin toimii loistavasti kakun välissä.