Tässä oma versioni banaanikakusta. Kakku on vieläkin parempaa, jos malttaa odottaa seuraavaan päivään ennen herkuttelua  Kakkupohja toimii myös ilman jogurttia ja pähkinöitä, jos jostain syystä haluat jättää ne pois. Mieheni toivomuksesta kuorrutimme kakun vielä suklaaganachella ja aika herkkua tuli. Mutta toki se maistuu myös ihan sellaisenaan.

Ohje:

150 g voita

1,5 dl sokeria                                                               

2 munaa

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

1 tl inkivääriä

0,5 tl neilikkaa

1 tl pomeranssia

2 tl kanelia tai kardemummaa

(200 g bulgarian jogurttia)

3 banaania haarukalla muussattuna (joukkoon voi puristaa vähän sitruunamehua)

(1 dl pähkinärouhetta (esim. pekanpähkinöitä tai manteleita))

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita  kuivat aineet keskenään ja lisää voivaahtoon. Sekoita vatkaimen pienimmällä teholla. Lisää jogurtti ja muussattu banaani sekä pähkinät. Sekoita tasaiseksi (voit käyttää vatkainta pienimmällä teholla). Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti. Itse vuorasin lasisen pitkänomaisen vuoan leivinpaperilla ja paistoin kakun siinä.

Kakulle voi tehdä halutessasi suklaakuorrutteen ja pursottaa päälle vielä kermavaahtoa.

Aprikoosi-suklaakuorrute

100 g suklaata

0,5 dl kermaa

0,5 aprikoosimarmeladia

Kuumenna kerma kattilassa lähes kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja lisää marmeladi. Anna hetken jäähtyä ja peitä kakku kuorrutteella. Nosta kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai vaikka seuraavaan päivään.