Tämä ohje on suoraan Maailman parhaat kakut -kirjasta. Marenkipohjista tuli todella hyvät ja ihanan pähkinäiset.

1343734405_img-07949a274f60e50e7dc017df3

Ohje

150 g hienoa sokeria
100 g hyvin hienoksi rouhittuja paahdettuja hasselpähkinöitä
45 g tomusokeria
4 rkl perunajauhoja
4 valkuaista

Piirrä kaksi 24 cm pyörylää leivinpapereille. Sekoita puolet hienosta sokerista pähkinärouheen, tomusokerin ja perunajauhojen kanssa.

Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Lisää loppusokeri joukkoon pienissä erissä ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Sekoita pähkinäseos joukkoon.

Jaa, levitä ja tasoita marenki piirrettyihin pyörylöihin ja paista niitä 160 asteessa 1 tunti. Ota uunista ja jäähdytä ritilällä. Poista leivinpaperi.