200g tummaa suklaata

1,5dl kuohukermaa

 

Tämä kuorrute on  mitoitettu peittämään koko kakku (24-26cm). Jos haluat peittää vain kakun päällisen, voit vähentää aineita kolmanneksella. Paloittele suklaa mikron kestävään astiaan. Sulata suklaa mikrossa (ensin 30s, sekoita ja sen jälkeen 10s kerrallaan aina lämmitysten välissä sekoittaen). Kuumenna kerma kattilassa höyryävän kuumaksi, älä kuitenkaan keitä. Ota kermakattila liedeltä ja lisää suklaasula joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Anna kuorrutteen jäähtyä jonkin aikaa ennen kakun päälle laittoa, jotta suurin osa kuorrutteesta pysyisi kakulla. Jos haluat kakun, jossa levitysjäljet näkyvät (kuorrutteeseen voi tehdä vaikka haarukalla hauskoja kuvioita), voit antaa seoksen jäähtyä huoneenlämmössä huoletta. Tasaisemman pinnan saat, jos levität kakulle ensin jotain sileää marmeladia ja kaadat suklaakuorrutteen kakulle suht. pian.