1343414971_img-06c3a213a974885d8d4a7d5be

Tämä hyvä ja helppo juustokakun ohje on Kinuskikissalta.

Pohja:

Brownies-pohja

Täyte:

5 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
400 g sitruunarahkavalmistetta (Sunnuntai)
¾ dl sokeria
½ dl sitruunamehua

Kiille

3 liivatelehteä
1 dl tummaa kaakaojauhetta
¾ dl sokeria
3 dl kevytmaitoa

Valmista pohja ja anna sen jäähtyä. Pohjan voi kostuttaa esim. vanijamaidolla tai sitruuna/appelsiinimehulla. Itse käänsin pohjan ympäri ennen täyttöä eli paistopinta jäi alimmaiseksi, jotta kostutus imeytyisi paremmin. Pese ja kuivaa vuoan reuna ja laita takaisin paikoilleen. Sipaise reunaan vähän rypsiöljyä, jotta kakku irtoaisi paremmin.

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon sitruunarahkavalmiste ja sokeri. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Ota liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sekoita suklaakastikkeeseen. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa haaleaksi. Kaada sitten vuokaan täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoilualustalle.

Lehtikoriste on pursotettua Candy meltsiä, joka on spreiattu pronssisuihkeella.