1343415134_img-72be0c1dae2fa1ca31f4142a0

Tämän toscakakun ohje on lähes suoraan Yhteishyvä ruokalehdestä. Ainoastaan kuorrutteeseen tulevan sokerin määrää vähensin 1 dl:sta 0,75 dl:aan.

Pohja:
2 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl maitoa
100 g voita sulatettuna
0,5 sitruunan kuori
2 tl sitruunan mehua

Kuorrute:
75 g voita
100 g mantelilastuja
0,75 dl sokeria
0,5 dl maitoa
1 rkl vehnäjauhoja

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperipala, sulje vuoan reuna siten, että leivinpaperi jää väliin. Voitele ja korppujauhota irtopohjaisen kakkuvuoan reuna. Vaahdota munat ja sokeri. Pese sitruuna huolellisesti. Raasta kuori ja purista mehu. Lisää muna-sokeriseokseen sitruunan mehu ja kuori,  vehnäjauho-leivinjauheseos ja maito-voisulaseos (vuorotellen) kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 20 min. (Oma vuokani oli 26 cm.)

Mittaa kuorrutusaineet kattilaan. Sekoita. Anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee hiukan. Levitä kuorrutus paistetun pohjan päälle. Paista vielä 200 asteessa n.10(-15) min, kunnes pinta on kauniin vaaleanruskea.