Valmistusaineet
1 nippu (n. 430 g) | tuoretta, vihreää parsaa |
2 rkl | voita |
1 - 2 (50 g) | salottisipulia |
1 rkl | tuoretta persiljaa |
1 tl | raastettua sitruunankuorta |
1/2 tl | sokeria |
mustapippuria myllystä | |
5 dl | vettä |
1 | kasvisliemikuutio |
1 prk (150 g) | crème fraichea 28 % |
2 - 3 tl | sitruunamehua |
Pinnalle
tuoretta persiljaa |
Valmistusohje
Poista parsojen puumaiset tyvet. Kuori nupuista alaspäin. Paloittele parsat neljään osaan.
Sulata voi kattilassa. Lisää parsat ja hienonnetut sipulit. Kuullota keskilämmöllä n. 5 min. Älä ruskista.
Lisää hienonnettu persilja, kuoriraaste, sokeri ja pippuri. Kääntele pari min.
Lisää puolet vedestä ja liemikuutio. Keitä kannen alla 5 min.
Soseuta parsakeitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää loppu vesi ja crème fraîche.
Kuumenna kiehuvaksi, älä enää keitä. Viimeistele maku sitruunamehulla.
(Koristele annokset persiljalla. Tarjoa alkukeittona paahtoleivän ja voin kanssa, jolloin keitosta riittää kuudelle. Pääruokana saat neljä annosta.)
Kommentit