Tämä ohje on suoraan kopioitu Valion sivuilta. Meillä parsakeittoa herkuteltiin pääsiäisenä alkuruokana. Tätä tulee varmasti tehtyä uudelleen, oli hyvää!

Valmistusaineet

1  nippu  (n. 430 g) tuoretta, vihreää parsaa
2  rkl voita
1 - 2 (50 g) salottisipulia
1  rkl tuoretta persiljaa
1  tl raastettua sitruunankuorta
1/2  tl sokeria
  mustapippuria myllystä
5  dl vettä
kasvisliemikuutio
1  prk  (150 g) crème fraichea 28 %
2 - 3 tl sitruunamehua

Pinnalle

  tuoretta persiljaa
 
 

Valmistusohje

Poista parsojen puumaiset tyvet. Kuori nupuista alaspäin. Paloittele parsat neljään osaan.
Sulata voi kattilassa. Lisää parsat ja hienonnetut sipulit. Kuullota keskilämmöllä n. 5 min. Älä ruskista.

Lisää hienonnettu persilja, kuoriraaste, sokeri ja pippuri. Kääntele pari min.

Lisää puolet vedestä ja liemikuutio. Keitä kannen alla 5 min.

Soseuta parsakeitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää loppu vesi ja crème fraîche.
Kuumenna kiehuvaksi, älä enää keitä. Viimeistele maku sitruunamehulla.

(Koristele annokset persiljalla. Tarjoa alkukeittona paahtoleivän ja voin kanssa, jolloin keitosta riittää kuudelle. Pääruokana saat neljä annosta.)