1343414946_img-05982601de02efcfa2ac99157

Tässä ihana amerikkalainen juustokakku! Tästä riittää noin 8:lle todella isot palat ja 10:lle vähän kohtuullisemmat ;-) Kakun voi valmistaa hyvin 1-2 päivää ennen tarjoilua.

Huom! Täytteeseen tuleva rahka täytyy laittaa valumaan noin 2 h ennen kakun tekoa.

Pohja:

100 g   voita

1 dl       sokeria

1           muna

2,5 dl   vehnäjauhoja

 

Täyte:

500 g   rahkaa (valutettuna)

400 g   maustamatonta tuorejuustoa

yhden sitruunan raastettu kuori

1 rkl    sitruunamehua (noin puolikkaasta sitruunasta)

2,5 dl  sokeria

1 rkl    vaniljasokeria

1 dl     perunajauhoja

5         keltuaista

5         valkuaista

 

Vadelmakastike:

200 g  (pakaste)vadelmia

sokeria maun mukaan (n. 1,5 rkl)

1 tl   sitruunamehua

 

Laita täytteeseen tuleva rahka valumaan kahvisuodattimeen noin 2 tuntia ennen kakun valmistamista. Suodattimen voi laittaa siivilään, joka nostetaan kipon päälle ja koko komeus laitetaan jääkaappiin.

Tee ensin pohja. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna joukkoon vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää muiden aineiden sekaan. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa n. 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele reunat. (Älä käytä korppujauhoja, sillä jauhotus vaikeuttaa taikinan saamista vuoan reunoille.) Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille ylös asti. Laita vuoka jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.

Tee täyte. Yhdistä valunut maitorahka, tuorejuusto, sitruunankuori ja -mehu, puolet sokerista, vaniljasokeri, siivilöity perunajauho ja keltuaiset. Sekoita tasaiseksi. Vaahdota valkuaiset lopun sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahto parissa erässä muiden aineiden joukkoon varovasti sekoittaen. Kaada täyte taikinapohjalle (tulee tosi täyteen). Paista kakku uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 60 min. Tarkkaile ettei pinta tummu liikaa ja peitä tarvittaessa leivinpaperilla. Anna kakun jäähtyä ennen vuoan irroittamista.

Juustokakun voi tarjota esim. vadelma- tai mansikkakastikkeen kanssa. Tuoreet tai kotimaiset marjat voi soseuttaa sellaisenaan. Ulkolaiset pakastevadelmat täyttyy keittää.

Keitä vadelmia 5 min. Lisää sokeri ja sitruunamehu. Sekoita ja maistele makeus. Paseeraa kastike siivilän läpi.