Jos teen tavallisen sokerikakkupohjan, teen sen aina tällä ohjeella, eikä ole vielä kertaakaan epäonnistunut! :)

thumb_1343415231.png

 

Aineet:

saman verran

kananmunia

sokeria

vehnäjauhoja (osa korvataan perunajauhoilla ja halutessasi cacao-jauheella)

(0,5 tl - 1 tl leivinjauhetta)

 

Ota munat lämpeämään huoneenlämpöön reilusti ennen leipomista, niin ne vatkaantuvat helpommin. Jos käytät kylmiä munia, niitä joutuu vatkaamaan kauemmin. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan päälle ja laita reunat kiinni. Leikkaa ylimääräinen paperi pois. Voitele ja korppujauhota vuoan reuna.

 thumb_1343415224.png      

Ota kolme samankokoista lasia. Riko yhteen lasiin munat (24 cm vuokaan 4 munaa, 26 cm vuokaan 6 munaa). Mittaa toiseen lasiin sokeria yhtä paljon kuin munia on. Kolmanteen lasiin mitataan jauhot. Korvaa noin 0,5 dl vehnäjauhoista perunajauhoilla, niin pohjasta tulee kuohkeampi. Jos haluat kaakaopohjan, korvaa lisäksi osa vehnäjauhosta cacao-jauheella. Halutessasi voit lisätä vielä vähän leivinjauhetta, mutta kakku kohoaa ihan hyvin ilmankin.

 

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi (noin 6 min). Sekoita jauhot keskenään ja lisää niitä vähitellen siivilän läpi munavaahtoon. Sekoittaminen kannattaa tehdä hyvin pestyllä ja kuivatulla kädellä. Jauhot tulisi sekoittaa munavaahtoon varovasti nostellen.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa alatasolla noin 35 - 45 min. Älä availe uuninluukkua paiston alkuvaiheessa. Kun kakku alkaa näyttää valmiilta eli väri on hyvä ja kakku irtoilee reunasta, kokeile kakun kypsyyttä puutikulla (esim. cocktail-tikku). Jos tikkuun ei jää taikinaa, niin kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ennen kumoamista.