Tämän ohjeen löysin Valion sivuilta. Ohjeen kanssa voi hyvin soveltaa, voit käyttää niitä aineita, joista itse tykkäät. Tärkeintä on, että kasvikset paahdetaan nopeasti uunissa ja jätetään hieman raaoiksi. Ihanaa makua tulee öljystä, yrteistä ja sitruunasta sekä valkosipulista. Itse silppusin tällä kertaa valmiin salaatin joukkoon timjamia persiljan sijaan, joka sopi hyvin meidän pääsiäiskaritsan seuraan. Kastiketta en nyt tehnyt ollenkaan, eikä salaatti sitä mielestäni kaivannut. Juustonkin voi hyvin jättää pois, jos haluaa.

thumb_1343415457.png


Valmistusaineet
3   (400 g) paprikaa , punaisia ja keltaisia
1   (200 g) kesäkurpitsa
3   (200 g) punasipulia
valkosipulin kynttä
4   (300 g) tomaattia
punainen chilipalko
sitruuna
2  rkl Valio Oivariini juoksevaa (itse käytin öljyä) 
1/2  tl suolaa
1/2  tl rouhittua mustapippuria
1/2  tl kuivattua rosmariinia
1/2  tl kuivattua timjamia
n. 150 g artisokan sydämiä puolitettuina
n. 1 1/2 dl kivettömiä kalamata-oliiveja

Minttukastike

1  ruukku tuoretta minttua
2  dl turkkilaista jogurttia
1/4  tl suolaa
1/2  tl sokeria
1/4  tl rouhittua mustapippuria

Pinnalle

100  g Forte juustoa lastuina
1  dl hienonnettua persiljaa
 

Valmistusohje

Kuumenna uuni 250 asteiseksi.
Halkaise paprikat neljään osaan. Poista siemenet. Paloittele kesäkurpitsa n. 5 cm:n paloiksi (halkaisin vain keskeltä kahtia). Kuori ja puolita punasipulit. Kuori valkosipulin kynnet.
Poista tomaateista kannat. Jätä chili kokonaiseksi. Puolita sitruuna.
Asettele kaikki kasvikset ja sitruuna uunipellille leivinpaperille.
Pirskota kasviksille Oivariini (tai öljy) ja ripota mausteet. Paahda uunin keskiosassa n. 10 min. Kasvikset saavat jäädä rakenteeltaan napakoiksi.

Ota paprikat kulhoon ja peitä tuorekelmulla. Poista paprikoista pintakuori juuresveitsellä, kun ne ovat hieman jäähtyneet. Kuori myös tomaatit. (Itse en kuorinut paprikoita ja tomaatteja en nyt käyttänyt.)

Hienonna valkosipulit ja chili ja pilko muut kasvikset suupalan kokoisiksi. Yhdistä ainekset.
Viimeistele salaatti juustolastuilla ja persiljalla.

Hienonna mintunlehdet ja yhdistä muihin kastikeaineisiin. Tarjoa salaatin kanssa eri kulhosta.