Tänään jalostin meidän jouluisesta savukalkkunasta jääneet rippeet piirakaksi. Tähän voisi hyvin käyttää myös kinkkua. Kehitin pohjan ja täytteet sillä periaatteella mitä kaapista sattuu löytymään.

 1343473927_img-dd3aae85b370fe6d82a7a601e

Pohja:                                                                      Täyte:

2 dl vehnäjauhoja                                                  200g savukalkkunaa tai kinkkua

0,5 dl ruisjauhoja                                                   2 dl (100g) mustaleima emmental juustoa raastettuna

0,5 dl kaurahiutaleita                                            0,5 (100 g) paprikaa

2,5 ml suolaa                                                           0,5 (50g) sipulia

0,5 dl (25g) juustoraastetta (emmental)           2 valkosipulin kynttä murskattuna

0,75 dl sulatettua voita                                          2 dl kermaa

0,75 dl maitoa                                                          2 kananmunaa

                                                                                     mustapippuria myllystä (noin 1 tl)

                                                                                    (ripaus suolaa)

 

Valmista ensin pohja sekoittamalla kaikki kuivat aineet yhteen. Lisää sitten sulatettu voi ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Kauli leivinpaperin päällä ohueksi riittävän isoksi kiekoksi. Nosta voidellun piirasvuoan päälle ja leikkaa reunan yli menevä taikina pois. Paikkaa mahdolliset kolot. Paista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.

Valmista täyte. Pilko kalkkuna, paprika ja sipuli. Sekoita kaikki aineet keskenään. Kaada paistetun pohjan päälle, tasoita ja jatka paistamista noin 20 minuuttia.