thumb_1343415165.png

Kerkesinpäs napsasta kuvan ennen kuin vihonviimeisimmätkin leipäset katosivat parempiin suihin! Tämä ohje on erittäin helppo ja nopea, taikinaa ei tarvitse kohottaa. Herkut ovat parhaimmillaan aivan tuoreina ja lämpöisinä! Muutin hieman tässä ollutta aiempaa ohjetta. Tästä ohjeesta tulee noin 10 kpl.

Ohje

5,5 dl  vehnäjauhoja

1 tl   suolaa

2 tl   leivinjauhetta

200 g  bulgarian jogurttia tai jotain muuta paksumpaa maustamatonta jogurttia.

2 dl maitoa

25 g sulatettua voita

 

lisäksi sulatettua voita voiteluun

 

Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet ja toisessa kulhossa loput aineet. Lisää sitten kuivat aineet muiden aineiden joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Taikinan kuuluu jäädä vähän löysäksi ja tarttuvaksi. Laita kahdelle pellille leivinpaperin päälle noin 10 nökärettä taikinaa ja ripottele pinnalle vähän vehnäjauhoja. Taputtele jauhotetuin käsin littanoiksi. Paista 250-275 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes ovat kauniin ruskeita. Voitele uunista tulleet leipäset voisulalla.