1343414433_img-0a191448d34deeae1cb250f04

Tästä ihanasta makeasta herkusta en ota koko kunniaa itselleni, vaan tämä tehtiin äitienpäivän kunniaksi yhdessä äitini ja siskoni kanssa. Herkuttelimme pavlovan itsetehdyn vaniljajäätelön ja kuohuviinin kanssa! Ohje on kopioitu lähes suoraan Glorian ruoka ja viini lehdestä. Itse korvasin marenkiin tulevan viinietikan sitruunalla, mikä toimi loistavasti. Marjojen määrän ja laadun voi ottaa ohjeellisena ja laittaa oman mielen mukaan :) Lemon curd sitruunatahna oli loistava idea kermavaahdon joukkoon. Pavlova kannattaa täyttää ja koristella juuri ennen tarjoilua. Nam!

Kuningatarpavlova

Marenkipohja:

6 kananmunan valkuaista
3 dl sokeria
2 tl maissijauhoja
1 sitruunan raastettu kuori
1,5 tl viinietikkaa

Täyte:
2 dl kuohukermaa
3 rkl lemon curd sitruunatahnaa
3 dl mansikoita
3 dl mustikoita
3 dl vadelmia
sitruunamelissaa tai -basilikaa

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri kolmessa erässä vaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Sekoita maissijauhot ja sitruunan kuoriraaste viimeiseen sokerierään ja lisää seos vaahdon joukkoon. Lisää lopuksi viinietikka (tai sitruunamehu) vaahtoon.

Piirrä leivinpaperilla esim. lautasen avulla ympyrä (joka on noin 24-26 cm leveä). Lusikoi tai pursota marenkiseos leivinpaperille ympyrän sisään niin, että marenki jää reunaltaan hieman korkeammaksi. Paista 125 asteessa noin 1,5 tuntia. Seuraa, ettei marenki ala tummua liikaa. Anna marengin jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita sitruunatahna kerman joukkoon. Levitä vaahto jäähtyneen marengin päälle. Koristele marjoilla ja yrteillä sekä halutessasi sihtaa tomusokeria päälle.