thumb_1343414983.png

Tämä ohje on suoraan Kinuskikissalta. Pohja on mukava ja helppo tehdä eikä tarvita edes vatkainta! :) Tätä kannattaa kokeilla juustokakkujen pohjana. Jos haluat tehdä pellin kokoisen pohjan isoa juustokakkua varten, tee ohje kaksinkertaisena.

125 g voita tai margariinia
75 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja

Laita irtopohjavuoan pohjan (24cm) päälle leivinpaperi ja pingoita reunat kiinni. Leikkaa ylimääräinen paperi pois. Voitele vuoan reunan alaosa voilla tai margariinilla.

Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa joukkoon. Sekoita kunnes seos on tasaista.

Lisää sokeri, suola ja vaniljasokeri suklaaseokseen. Sen jälkeen sekoita munat joukkoon yksitellen. Lisää lopuksi vehnäjauhot. Kaada taikina vuokaan.

Paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Jos kakku on vielä ihan löysää, jatka paistamista. Kakun on kuitenkin tarkoitus jäädä "tahmeaksi".


Vinkki 1. Kakusta tulee sitä jämäkämpää mitä kaakaopitoisempaa suklaa on. Tavallisessa taloussuklaassa on aika vähän kaakaota. Suosittelisin käyttämään noin 60 - 70 % kaakaota sisältäviä suklaita (esim. Valrhona Caraibe tai Manjari). Yksi vaihtoehto on myös Fazerin premium leivontasuklaan ja tavallisen leivontasuklaan yhdistelmä (puolet ja puolet).

Vinkki 2. Taikinaan voi lisätä esim. (saksan)pähkinöitä ja tehdä pohjasta browniesseja, joita voi nauttia sellaisenaan tai vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.