1343472643_img-dfd35a84963166f79972116ad
 
Näiden minttusuklaamuffinssien ohje on suoraan Kinuskikissalta. Ainoa muutos, minkä taikinaan tein, oli, että rouhin reilu puolet suklaista taikinaan sekoitettaviksi ja laitoin pienemmät suklaapalat sydämiksi, koska tein minimuffinsseja. Minimuffinsseja tuli noin 1,5 pellillistä eli noin 36 kpl. Muffinssien päälle pursotin minttusuklaakermavaahtoa.
 
Muffinssit:

1 Pätkis Mini Bites -pussi
150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa tai kermaa

 

Leikkaa puolet Pätkis-pussin suklaista rouheeksi ja säästä loput muffinssien sydämiksi. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maidon/kerman kanssa. Lisää lopuksi rouhe nuolijalla sekoittaen.

Nosta lusikalla nokare taikinaa muffinssivuokaan, aseta päälle yksi mini-Pätkis ja peitä taikinalla. Paista 225 asteessa 12-15 min. Anna jäähtyä. Koristele esimerkiksi kermavaahdolla.

 

Minttusuklaakermavaahto:

2 dl vispikermaa

50 g tummaa minttusuklaata (esim. Marabou)

 

Sulata suklaa mikrossa 10 sekunnin välein sekoittaen. Vatkaa kerma hieman löysähköksi vaahdoksi. Lisää suklaa vaahdon joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.