400g Mascarponea

2 keltuaista

1,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

0,5 dl viskiä

1 dl vahvaa kahvia

5 liivatetta

4 dl vispikermaa

2 valkuaista

vadelmia

 

Jos pidät Irish Coffeesta, tätä kakun täytettä kannattaa kokeilla. Alkuperäinen ohje on Sokeriperhosen sivuilta, johon tein pienen pieniä muutoksia. Tämä täyte sopii sekä suklaisen että tavallisen kakun väliin. Kostukkeena voi käyttää esim. viskiä/kahvia/maitoa tai kaikkia yhdessä! :)

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja valkuaiset omissa astioissaan. Sekoita sähkövatkaimella mascarponeen sokeri, keltuaiset, vaniljasokeri ja viski. Kuumenna kahvi kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Lisää liivateseos tuorejuustoseoksen joukkoon. Lisää sen jälkeen molemmat vaahdot varovasti nostellen. Täyte on tässä vaiheessa sen verran löysää, että tarvitset reunat, kun täytät kakun. Täytä kakku ja painele vadelmat täytteeseen. Täytettä voi toki käyttää ilmankin vadelmia.