Jos kaipaat pannariin hieman vaihtelua, niin tätä kannattaa kokeilla. Ohjeen nappasin Yhteishyvä Ruoka-lehdestä, jota hieman kuitenkin sovelsin. Pannukakun "jalka" jää ontoksi, joten halutessaan sinne sisään voi jemmata marjoja tai hilloa tai vaikka kermavaahtoa. Olin ajatellut laittaa taikinaan kardemummaa, mutta sitä ei sitten tekohetkellä ollutkaan, joten päätin vahvistaa vaniljaista makua raaputtamalla taikinaan puolikkaan vaniljatangon siemenet. Hyvää oli sekin! Taikinasta tulee 12 muffia.


1343415466_img-c6a8fe224ea95c0fb28c0d7b3

Ohje:

3 dl maitoa
4     kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1-2 rkl sokeria (riippuen kuinka makeita haluat, itse laitoin 1 rkl)
1 tl  vaniljasokeria
1 tl  jauhettua kardemummaa tai puolikkaan vaniljatangon siemenet
ripaus suolaa
2-4 rkl sulatettua voita tai öljyä (2 rkl riittää, ehkä irtoavat hieman paremmin vuoasta jos on enemmän)

Sekoita kulhossa maito ja munat. Vatkaa joukkoon muut aineet. Taikinan voi antaa kohota viileässä puolisen tuntia, mutta ei ole välttämätöntä. Voitele muffinivuoka ja jaa taikina vuokiin. Paista 225 asteessa noin 30 min.
Vinkkinä vielä, että pannareiden kannattaa antaa hieman jäähtyä ennen vuoasta irroittamista.