1345484008_img-cd883b3a280578ee90397f8b1

Tässä toinen versio suklaatryffelikakusta. Tässä kakkupohjana on sacherkakkupohja, johon tulee mantelijauhetta (ohje löytyy kohdasta sacherkakku). Täytteenä on Valrhona Manjari suklaasta tehty suklaatryffelitäyte (katso täytteet). Suklaakuorrutteen tein tällä kertaa juoksevaksi ja kaadoin kakun päälle vähän lämpöisenä, jolloin lopputulos on sileä ja tasainen. Tuoreet vadelmat kruunaavat makunautinnon.

Suklaakuorrute:
2 dl kuohukermaa
150 g hyvää tummaa suklaata (noin 60 %)

Pilko tai raasta suklaa pieneksi. Kuumenna kerma kattilassa lähes kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä ja lisää hienoksi pilkottu suklaa kerman joukkoon. Anna suklaan sulaa hetki ja sekoita tasaiseksi. Jos suklaa ei sula kokonaan kerman joukkoon, nosta kattila vielä hetkeksi liedelle jälkilämmölle tai pienelle lämmölle ja sekoita kunnes seos on aivan tasainen. Anna kuorrutteen jäähtyä vähän aikaa ennen kakun päälle laittoa (saa olla pikkasen kättä lämpimämpää).
Jos kakku on sellainen, että se kestää liikuttelua, kannattaa kuorrute kaataa kakulle ritilän päällä. Jos kakku on jo tarjoilualustalla, kannattaa lautasen reunat suojata leivinpaperilla, sillä kuorrutetta valuu reippaasti reunoille.