Tämä Sacherkakku on tehty hieman mukaellen Maailman parhaat kakut -kirjan reseptiä käyttäen. Olin erittäin tyytyväinen lopputulokseen :) Sopivasti mehevä ja erittäin maistuva!

thumb_1343415256.png

Pohja:

125 g taloussuklaata

100 g siivilöityä tomusokeria

100 g suolatonta voita (itse käytin vähäsuolaista)

5 keltuaista

0,5 tl vanillinisokeria (itse käytin vaniljasokeria)

4 valkuaista

100 g jauhettua mantelia

3 rkl siivilöityjä vehnäjauhoja

 

Aprikoosihyytelö:

125 g aprikoosimarmeladia

3 rkl vettä

 

Suklaakuorrute:

150 g hyvää tummaa suklaata (esim. Manjari)

1 dl kermaa

0,5 rkl (akaasia)hunajaa

 

Sulata kakkupohjan suklaa ja anna sen jäähtyä. Ota tomusokerista 2 rkl erilleen ja vatkaa loput pehmeän voin kanssa, kunnes seos on vaaleaa ja ilmavaa. Vatkaa keltuaiset yksitellen mukaan. Sekoita vaniljasokeri ja sulatettu suklaa joukkoon.

Vatkaa valkuaiset toisessa kulhossa pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa loput tomusokerista joukkoon. Sekoita 2 kukkurallista lusikallista valkuaisvaahtoa taikinaan, jotta se hieman pehmiää.

Lusikoi vuorotellen jauhot ja jauhettu manteli taikinan sekaan. Lisää varovasti nostellen loppu valkuaisvaahto ja sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan (22 cm), jonka pohja on peitetty leivinpaperilla ja reunat voideltu. (Itse tein 24 cm vuokaan, kun en omistanut oikean kokoista vuokaa.) Tasoita pinta kevyesti. Kopauta vuokaa kerran tasoituksen aikana, jotta mahdolliset ilmataskut poistuisi.

Paista kakkua 180 asteisessa uunissa 45-50 min, kunnes taikina ei enää tartu tikkuun. Anna kakun seistä vuoassa 10 min ennen kumoamista. Irrota vuoasta ja anna jäähtyä.

 

Mittaa aprikoosihyytelöön tuleva marmeladi ja vesi kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä kunnes hillo on täysin sulanut. Puserra hillo siivilän läpi ja levitä kakulle.

 

Katso suklaaganachen ohje kakun kuorrutteista (Ganache emulsiota käyttämällä).