Etsiskelin netin ihmeellisestä maailmasta panna cotta reseptejä ja muokkasin niistä oman versioni. Näitä on ihan superhelppo tehdä ja näistä saa hauskan näköisiä jälkiruokia. Kevensin hieman eli pelkän kerman sijaan käytin puolet maitoa. Mietin pitkään laittaisinko vaniljan lisäksi kardemummaa, mutta nyt päädyin pelkkään vaniljaan. Kokeilen jossain vaiheessa myös kardemummaversiota. Tästä määrästä tulee noin 10 annosta.

 thumb_1343472688.png

Aineet:

5 dl kuohukermaa

5 dl kevytmaitoa

1 dl sokeria

2 vaniljatankoa

4 liivatelehteä

 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Laita kattilaan kerma, maito, sokeri, halkaistut vaniljatangot ja tangoista raaputetut siemenet. Kiehauta. Poista vaniljatangot. Lisää kuumaan kerma-maitoseokseen liotetut liivatteet, joista on puristettu ylimääräinen vesi pois. Kaada vanukas haluamiisi laseihin ja laita jääkaappiin jähmettymään noin 4 tunniksi.

Pannacotan päälle voi laittaa tuoreita marjoja tai tehdä kiilteen esim. seuraavalla tavalla.

Mustikkakiille:                  Punaherukkakiille:

200 g mustikoita              200 g punaherukoita

1 dl vettä                            1 dl vettä

1 rkl sokeria                      2 rkl sokeria

1 liivate                               1 liivate

 

Keitä marjoja ja vettä noin 5 min. Puserra seos siivilän läpi. Kaada marjamehu takaisin kattilaan. Lisää sokeri ja lämmitä uudelleen kuumaksi. Maista sokerin riittävyys. Lisää seokseen liotettu ja kuivaksi puristettu liivatelehti. Anna marjakiilteen jäähtyä lähes kädenlämpöiseksi. Sekoittele jäähtymisen aikana ettei paakkuunnu. Kaada kiillettä vaniljapannacottien päälle ja laita peitettyinä jääkaappiin jähmettymään. (Vähintään 4 tuntia, mieluusti vaikka seuraavaan päivään.) Koristele halutessasi vielä tuoreilla marjoilla.