1343414993_img-1e20155519cf62658516d118d

 

Pohja:

100g voita

2,5dl vehnäjauhoja

0,5tl suolaa

3rkl vettä

 

Nypi pehmeä voi, jauhot ja suola yhteen. Lisää vesi ja sekoita lusikalla nopeasti tasaiseksi.

Laita irtopohjavuoan (24cm) pohjan päälle leivinpaperi ja pingoita reuna kiinni. Leikkaa ylimääräinen paperi pois. Painele taikina vuokaan ylös reunoille asti. Laita vuoka jääkaappiin 15 minuutiksi lepäämään, jonka jälkeen pohjaa paistetaan noin 10 min ilman täytteitä 200 asteisessa uunissa. Pohjaan kannattaa tehdä haarukalla muutama reikä. Tällä välin voit valmistaa täytteen.

 

Täyte:

noin 15 cm pätkä purjoa (maun mukaan)

250g kinkkua

2dl ruokakermaa

150g ranskankermaa

3 munaa

150g juustoraastetta (mieluiten vahvan makuista)

mustapippuria

tuoretta timjamia tai jotain muuta yrttiä silputtuna (noin 1rkl tiiviisti mitattuna)

 

Pilko kinkku, purjo ja timjami. Sekoita ruokakerma, ranskankerma, munat  ja mausteet yhteen. Levitä kinkku ja purjo vähän paistetulle pohjalle. Kaada kermaseos päälle. Jatka paistamista noin 30-35min.