Porkkanakakkuohjeita on monia ja tämä poikkeaa ehkä hieman valtavirrasta. Ananas tuo pohjaan lisää kosteutta ja mehevyyttä.
Pohja:
3 munaa
2,5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl piparkakkumaustetta TAI kanelia
200 g voita sulatettuna
4 dl hienoa porkkanaraastetta
1 dl ananasmurskaa
60 g saksanpähkinöitä
Kostutukseen puolikkaan appelsiinin mehu
Kuorrutus:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
1 tl vaniliinisokeria
Yhden appelsiinin kuori raastettuna ja puolet mehusta
Koristeeksi esim. (paahdettuja) mantelilastuja tai pähkinöitä tai marsipaaniporkkanoita
Levitä irtopohjavuoan (26 cm) pohjan päälle leivinpaperi ja pingoita reuna paikalleen kiinni. Leikkaa ylimääräinen paperi pois. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat. Raasta porkkanat raastimen hienoimmalla terällä. Vatkaa pohjaan tulevat munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää sulatetun voin, porkkanaraasteen ja ananasmurskan kanssa vuorotellen vaahtoon. Lisää lopuksi pilkotut pähkinät. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 30 - 35 min. Anna kakun jäähtyä vuoassa hieman ennen kumoamista ja poista paperi.
Kun kakku on jäähtynyt, valmista kuorrute. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään. Käytä puolen appelsiinin mehu kuorrutukseen ja kostuta toisella puolella kakun pinta ennen kuorrutteen levittämistä. Kuorrutetta kannattaa maistella, onko mieleinen määrä sokeria ja appelsiinia.
Koristele mielesi mukaan. Kakku kannattaa tehdä jo päivää ennen tarjoilua.
Kommentit