1343415175_img-d34fe004310aa8028f7d6cc4e

Porkkanakakkuohjeita on monia ja tämä poikkeaa ehkä hieman valtavirrasta. Ananas tuo pohjaan lisää kosteutta ja mehevyyttä.

Pohja:

3       munaa

2,5 dl sokeria

4 dl    vehnäjauhoja

0,5 tl   suolaa

1 rkl    leivinjauhetta

1 rkl    piparkakkumaustetta TAI kanelia

200 g voita sulatettuna

4 dl     hienoa porkkanaraastetta

1 dl     ananasmurskaa

60 g    saksanpähkinöitä

 

Kostutukseen puolikkaan appelsiinin mehu

 

Kuorrutus:

400 g  maustamatonta tuorejuustoa

1,5 dl  tomusokeria

1 tl      vaniliinisokeria

Yhden appelsiinin kuori raastettuna ja puolet mehusta

Koristeeksi esim. (paahdettuja) mantelilastuja tai pähkinöitä tai marsipaaniporkkanoita

 

Levitä irtopohjavuoan (26 cm) pohjan päälle leivinpaperi ja pingoita reuna paikalleen kiinni. Leikkaa ylimääräinen paperi pois. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat. Raasta porkkanat raastimen hienoimmalla terällä. Vatkaa pohjaan tulevat munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää sulatetun voin, porkkanaraasteen ja ananasmurskan kanssa vuorotellen vaahtoon. Lisää lopuksi pilkotut pähkinät. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 30 - 35 min. Anna kakun jäähtyä vuoassa hieman ennen kumoamista ja poista paperi.

Kun kakku on jäähtynyt, valmista kuorrute. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään. Käytä puolen appelsiinin mehu kuorrutukseen ja kostuta toisella puolella kakun pinta ennen kuorrutteen levittämistä. Kuorrutetta kannattaa maistella, onko mieleinen määrä sokeria ja appelsiinia.

Koristele mielesi mukaan. Kakku kannattaa tehdä jo päivää ennen tarjoilua.