200 g   (pakaste)vadelmia

1           munanvalkuainen

2 dl       (vispi)kermaa

250 g    mascarponejuustoa TAI 200 g tavallista maustamatonta tuorejuustoa TAI 250 g rahkaa

0,5 dl    sokeria

1 tl         vaniljasokeria

2            liivatelehteä

1 rkl       sitruunamehua

 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Jos käytät ulkolaisia pakastevadelmia, keitä niitä kattilassa 5 min. Painele vadelmaseos siivilän läpi, jotta siemenet saadaan pois. Tuoreet / kotimaiset vadelmat voi käyttää sellaisenaan.

Vaahdota munanvalkuainen ja kerma omissa kulhoissaan. Ole huolellinen, että käytät puhtaita ja kuivia välineitä.

Lisää juusto, sokeri ja vaniljasokeri kerman joukkoon ja vatkaa tasaiseksi pienellä nopeudella.

Kuumenne sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet siihen. Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen muuhun täytteeseen. Lisää lopuksi vielä vaahdotettu munanvalkuainen varovasti nostellen.

Tämä täyte riittää kakun (24 - 26 cm) yhteen väliin.

Vinkki 1. Voit käyttää vadelmien tilalla muitakin marjoja, esim mustaherukoita. Eri marjoja käytettäessä kannattaa maistella sopiva sokerin määrä.

Vinkki 2. Täytteen voi tehdä myös ilman munanvalkuaista.

Vinkki 3. Tästä täytteestä tulee pikkasen kirpsakka ja se sopii ihanasti esim. valkosuklaatäytteen kaveriksi.