Olisikohan tämä ohje alunperin Valion sivuilta? Ohje on Runebergintorttujen mutta nyt tein sen kakun malliin.
Aineet:
200g voita
0,5 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 munaa
1 dl kuohukermaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelirouhetta
70 g kaurakeksimuruja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl kardemummaa
(0,5-1 tl karvasmanteliaromia)
Koristeluun:
vadelmahilloa
vesi-tomusokeriseosta
Kostutukseen (jos haluaa)
esim. punssia tai omenamehua
Vaahdota voi ja sokerit. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa pienimmällä teholla ja lisää taikinaan vuorotellen jauhot ja kerma. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun pitkänomaiseen vuokaan. Paista 175 asteessa 50-60 min. Jos teet kakun sijaan torttuja, paistolämpötila on 200 astetta ja -aika 20-25 min.
Anna kakun jäähtyä (kostuta) ja levitä pinnalle vadelmahilloa ja vesi-tomusokeriseosta.
0,5 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 munaa
1 dl kuohukermaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelirouhetta
70 g kaurakeksimuruja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl kardemummaa
(0,5-1 tl karvasmanteliaromia)
Koristeluun:
vadelmahilloa
vesi-tomusokeriseosta
Kostutukseen (jos haluaa)
esim. punssia tai omenamehua
Vaahdota voi ja sokerit. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa pienimmällä teholla ja lisää taikinaan vuorotellen jauhot ja kerma. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun pitkänomaiseen vuokaan. Paista 175 asteessa 50-60 min. Jos teet kakun sijaan torttuja, paistolämpötila on 200 astetta ja -aika 20-25 min.
Anna kakun jäähtyä (kostuta) ja levitä pinnalle vadelmahilloa ja vesi-tomusokeriseosta.
Kommentit