Tässä ihana tiikerikakun ohje, joka on Valrhona Shopin pastry chef Jarmo Laitisen käsialaa. En ole itse aiemmin leiponut kakkua, johon tulee munista pelkät keltuaiset, mutta tämä on erittäin onnistunut resepti! Kiva kun ei tarvitse vatkainta :) Suklaa ja vanilja maustavat kakun ihanasti. Luulenpa, että en enää muita tiikerikakun ohjeita käytäkään, sillä tämän kakun rakenne ja maku on niin hyvä.

thumb_1343415267.png

 

Vaniljataikina:                                            Suklaataikina:

8 kananmunan keltuaista                        4 kananmunan keltuaista

220 g hienoa sokeria                                120 g hienoa sokeria

120 g (12 cl) kuohukermaa                      70 g (7 cl) kuohukermaa

3 g leivinjauhetta                                        2 g leivinjauhetta

1 vaniljatanko                                             5 g kaakaojauhetta

65 g voita                                                   80 g tummaa suklaata (61 %)    (itse käytin 70 %)                    

165 g vehnäjauhoja                                 20 g rypäleensiemenöljyä (itse käytin rypsiöljyä)

                                                                    80 g vehnäjauhoja

 

Valmista ensin vaniljataikina. Sekoita munankeltuaiset ja sokeri kulhossa, ja lisää niihin kerma. Halkaise vaniljatanko, raaputa siemenet veitsellä ja lisää ne seokseen. Sihtaa seokseen vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu, ja lisää sulatettu voi. Laita seos odottamaan.

Valmista suklaataikina. Paloittele suklaa ja sulata se hitaasti vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita munankeltuaiset ja sokeri kulhossa ja lisää niihin kerma. Sekoita leivinjauhot vehnäjauhoihin, lisää jauhoseokseen kaakaojauhe ja sihtaa jauhot taikinaseokseen. Lisää seokseen sulatettu suklaa ja öljy.

Itse tein kakun tavalliseen rengasvuokaan, mutta Jarmon ohjeiden mukaan vuoan koko tulisi olla 8x30x8cm ja vuoka tulisi vuorata leivinpaperilla. Levitä vuoan pohjalle kolmannes vaniljataikinasta ja lisää pursottimella (itse en käyttänyt pursotinta) keskelle pituussuuntaan puolet suklaataikinasta. Peitä vuoassa oleva taikina kolmasosalla vaniljataikinasta, ja lisää kakun keskelle pituussuuntaan loput suklaataikinasta. Peitä vuoassa oleva taikina lopulla vaniljataikinalla.

Aseta vuoka 150 asteiseen uuniin n. 50 - 60 min. Tarkista kakun kypsyys veitsellä (itse tarkistin puutikulla): kun terään ei tartu muruja, kakku on kypsä.

Suklaamestarin vinkki:

Vedä sulatettuun voihin kastetulla lastalla viilto vuoassa olevan kakkutaikinan pintaan. Näin taikina kohoaa paremmin paiston aikana. Kumoa kakku ritilälle ja anna sen jäähtyä, jotta kakku säilyttää hyvin muotonsa.