Tämä oli meidän pääsiäisen yllätyskakku. Kakku näyttää päältä suklaamoussekakulta mutta sisältä paljustuukin ihana raikas sitruunatäyte. Tummana suklaana käytin moussessa Valrhonan Tainori (64 %) suklaata, jonka maussa on keltaista hedelmäisyyttä, jolloin se on mainio makupari sitruunalle. Kakusta riitti noin 20 herkuttelijalle.

thumb_1343415449.png

Ohje:

Valmista ensin brownies-pohja (katso kakkupohjat). Pohjan suklaana käytin nyt Valrhonan Caraibe suklaata, jolloin pohjasta tulee mukavan tiivis ja suklainen.

Anna pohjan jäähtyä.

Purista pohjalle noin puolikkaan sitruunan mehu.

Valmista sitruunatäyte (katso kakkujen täytteistä).

Laita pohjan ympärille reunakalvo. Jos ei ole reunakalvoa, niin sitten irtopohjavuoan reuna. Kaada täyte pohjan päälle, tasoita ja anna hyytyä mielellään muutama tunti.

Kun sitruunatäyte on hyytynyt, irroita reunakalvo ja siirrä kakku viimeistään tässä vaiheessa tarjoilualustalle. Laita reunakalvo tai isompi irtopohjavuoan reuna kakun ympärille niin, että kakun ja reunan väliin jää noin 1 cm tilaa.

Valmista suklaamousse Manjari-mousse ohjeella 1,5 kertaisena. Nyt käytin siis Tainori suklaata.

Kaada mousse vuokaan niin, että sitruunakakku peittyy kokonaan. Varmista esim. veitsellä työntämällä, että suklaamousse valuu kakun ja reunakalvon väliin pohjaan asti.

Laita kakku hyytymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään. Jos kakku mahtuu pakkaseen, voi sitä pitää pakkasessa ennen jääkaappiin laittoa.

Kakun voi tarjota sellaisenaan tai esim. tuoreiden marjojen kera.