Tämä maustekakku on todella helppo tehdä, koska kaikki aineet vain sekoitetaan keskenään. Tästä tulee jouluisen makuinen kakku ilman kanelia. Jos haluat kanelin makua, voit korvata 1 tl kardemummasta kanelilla tai vaihtoehtoisesti korvata kaikki mausteet 1,5 rkl valmista piparkakkumaustetta. Kakun voi hyvin tehdä muutaman päivän ennen tarjoilua.

Aineet:

5 dl vehnäjauhoja

2,5 dl sokeria

2 tl soodaa

2 tl kardemummaa

1 tl inkivääriä

1 tl pomeranssia

0,5 tl neilikkaa

200 g voita

1 dl luumumarmeladia

2 dl piimää

 

Sulata voi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. (Vaihtoehtoisesti voit myös vuorata pitkänmallisen leipävuoan leivinpaperilla ja sipaista siihen kevyesti öljyä ja paistaa kakun siinä.) Paista 175 asteessa n. 1 tunti. Seuraile kakkua paiston loppuvaiheessa. Jos pinta meinaa tummua liikaa, peitä leivinpaperilla.