1343501354_img-c098c87a255bf01aebf29b0dd

Tämä kakku poikkeaa kovasti kakuista, joita yleensä teen. Yleensä kakuissani on kunnon kerros moussea väleissä, tässä kakussa on vain kirsikoita ja rommilla maustettua kermaa sekä pähkinämarenkipohja. Pohjat on kostutettu kirsikkaliköörillä. Mansikat eivät perinteisesti tähän kakkuun vissiin kuuluisi, mutta ne ovat niin hyviä! Tein kakun Maailman parhaat kakut -kirjaa hieman soveltaen.


Suklaakakkupohja

1 tl pikakahvijauhetta
1½ rkl kiehuvaa vattä
45 g tummaa suklaata
90 g vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
½ tl jauhettua kanelia
3 munaa
90 g fariinisokeria
90 g sulatettua ja jäähdytettyä voita

Lisäksi ½ annosta Japonais-taikinaa (katso kakkupohjat)

Liuota pikakahvijauhe kuumaan veteen. Sulata suklaa ja yhdistä lämpimän kahvi-vesiseoksen kanssa. Jäähdytä. Siivilöi yhteen jauhot, kaakaojauhe ja kaneli. Erota munien keltuaiset valkuaisista.

Vatkaa keltuaiset ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita sula suklaa joukkoon. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita 2 kukkurallista lusikallista valkuaisvaahtoa keltuaisiin, jotta seos pehmenee. Sekoita joukkoon jauhoseos, voi ja loput valkuaisvaahdosta.

Kaada taikina 22-24 cm vuokaan ja paista kakkua 180 asteessa 25 min. Ota kakku uunista, seisota sitä vuoassa 5 min ja kumoa ritilälle.

Puhdista, voitele ja vuoraa vuoka uudelleen sekä alenna uunin lämpö 160 asteeseen. Tee Japonais-taikina (katso kakkupohjat). Levitä se vuokaan ja paista kakkulevyä 1 tunti.


Täyte ja koristelu:

9 dl kuohukermaa
6 rkl hienoa sokeria
4 rkl rommia tai kirsikkaviinaa

kostutukseen kirsikkalikööriä+vettä

n. 750 g tuoreita kirsikoita (poista kivet)
mansikoita ja kirsikoita koristeeksi maun mukaan
75 g raastettua tummaa suklaata
suklaalastuja

Vatkaa täytteen kerma, sokeri ja rommi vaahdoksi. Ota siitä kaksikolmasosaa erilleen. Jaa kakku kahdeksi levyksi. Kostuta molemmat levyt kirsikkalikööri-vesiseoksella. Pane puolet kirsikoista pohjakerrokselle ja levitä kirsikoille puolet loppukermasta. Nosta Japonais-levy päälle. Levitä loput kirsikoista ja kermavaahdosta sille ja nosta toinen suklaakakkulevy päällimmäiseksi.

Levitä Kermavaahto kakun päälle ja reunoille. Peitä kakun reunat suklaaraasteella. Pursota kakun päälle kermakoristelu ja asettele kirsikoita, mansikoita ja suklaalastuja haluamallasi tavalla.