1343414873_img-894c10533a7bb5ad9fad64798

o,5l maitoa

vajaa 0,5 rkl suolaa

vajaa 0,5 dl hunajaa

1 pussi kuivahiivaa

5dl kaurahiutaleita

noin 8-9 dl vehnäjauhoja

50g sulaa voita

 

Lämmitä maito mikrossa kättä lämpöisemmäksi. Lisää maitoon suola ja hunaja. Sekoita pariin desiin vehnäjauhoja kuivahiiva ja sekoita maidon joukkoon. Lisää kaurahiutaleet. Lisää jauhoja vähitellen lusikalla kunnolla sekoittaen. Kun taikina niin paksua, että lusikalla sekoittaminen on työlästä, vaivaa loput jauhot taikinaan. Lisää vaivaamisen loppuvaiheessa sula voi. Kohota taikinaa lämpöisessä paikassa liinan alla (esim. vesihauteessa tiskialtaassa) puolisen tuntia. Leivo sämpylöiksi. Kohota vielä pellillä ilman liinaa sen aikaa, että uuni lämpiää. Paista 225 asteessa kauniin ruskeiksi (10-15min).