Päätettiin lasten kanssa leipoa patonkeja aamupalaksi ja niistä tulikin tosi hyviä! Yhteen patonkiin käärittiin leippomisvaiheessa metvurstia sisään ja yhteen juustoa. Täytteeksi sopisi varmasti myös esim. valkosipuli, pesto, kinkku... Täytetystä patongista voisi leikata hauskan näköisiä pikkuisia suolapaloja vaikka illanistujaisiin :)

 1343415281_img-fef69182b663bdd23d23237d5

Ohje:

5 dl vettä

vajaa tl suolaa

vajaa tl hunajaa

1 pussi kuivahiivaa (tai 50g tuore hiiva)

12 dl vehnäjauhoja

vajaa desi ruokaöljyä

 

Lämmitä vesi mikrossa kättä lämpöisemmäksi. Lisää veteen suola ja hunaja. Sekoita 5 dl vehnäjauhoja ja kuivahiiva keskenään ja lisää seos veteen voimakkaasti lusikalla sekoittaen. Vaivaa loput jauhot taikinaan ja lisää vaivauksen loppuvaiheessa öljy. Peitä taikina liinalla ja kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa noin 30 min.

Jaa taikina kuuteen osaan ja pyöritä jokainen palloksi. Kauli tai litistä käsin pallot suorakaiteen muotoisiksi. Tässä vaiheessa voit halutessasi laittaa täytteet. Kieri tiiviille rullalle kuin kääretortut. Anna kohota pellillä leivinliinan alla sen aikaa, että uuni lämpiää. Paista 250 asteessa noin 10 min.